torsdag den 28. juni 2007

Om lange dage og for lange skraldebiler

20 år.... så længe siden er det, siden sidst....at jeg klokkede i det med et køretøj.
20 timer..... så længe siden er det, at det skete igen.

Man siger at forskellen på drenge og mænd, er størrelse på deres legetøj.
Da jeg var "dreng"(-erøv) på 18 havde jeg en meget stor, og desværre også meget brun Ford Granada stationcar, med 6-cylindret 2,3 liter motor (Yeahh).
Noget af et skrummel at køre rundt i, men det var min første bil, og den kostede kun 16.800 (solgt igen for en tusse).
Dengang lavede jeg en lille bitte smutter, glemte at se mig for (tror jeg nok) og kørte en lille bitte smule ind i en forbipasserede bil på en P-plads i Struer. Skaden på modpartens bil blev dengang opgjort til cirka 5000,- af forsikringen og jeg selv måtte skifte et blinklys på Granadaen til 75 kroner hos en ophugger.

Nu er jeg så blevet een af de voksne mænd, på 38, med noget lidt større og betydeligt dyrere legetøj. I går var jeg ude på eet af mine mange afløserjobs for Marius Pedersen. Jeg kører dagrenovation, og havde til det formål en meget stor Scania lastbil som skraldevogn. Så'n en fætter koster vel halvanden million vil jeg tro.
Sådan en størrelse er knapt så elegant at komme rundt med inde i den lille by Bramming. Mange steder skal man bakke ind, for ikke at skulle bakke ud i trafikken igen.

...kan du se hvor jeg er på vej hen med denne fortælling?...)

Det gik, som så mange gange før, rigtigt fint. Dagen starter kl 4.30 og i går (27/6-07) stod regnen ned i stænger og det blæste et enndnu u-optalt antal pelikaner. Først nogle ture rundt i boligkvarterer og på landeveje og samle ind. Ikke noget problem, masser af bakning og det hele, og fri bane overalt.


Men så... ak & ve... skulle vi ind til en stribe rækkhuse. Umiddelbart var der sådan set masser af plads til at bakke ind på, men mørkt og dårligt vejr (og elendig arkitektur, vil jeg påstå) gjorde at jeg holdt god afstand til husene...og selvfølgelig kom jeg så ind i hækken... suk..bande bande... rode rundt imellem 8 - 10 valgfrie gear...frem igen...rette op... tage seriøst sigte på husmuren i stedet i højre sidespejl, og så ellers langsomt tilbage endnu en gang....

.....man skal hele tiden kigge skiftevist højre/venstre spejl for at ku' køre lige bagud, og passe på børn, hunde, knallerter & katte. Så det gjorde jeg - omhyggeligt og samvittighedsfuldt... og så, daa jeg lige havde vendt blikke mod venstre sidespejl, gav det et lille bump-knirk.

"Bump-knirk....???" Tænkte jeg så..kiggede i højre spejl, men der var intet at se, så jeg satte i første (af 8 valgfrie gear) og koblede til...... og hvad så jeg i spejlet...næsten i slowmotion?.... en meget bred udhængende tagryg der bevægede sig sammen med mit øverste hjørne af lastbilen...efterfulgt at et meget stort KNÆK! og så væltede hele murstenshjørnet af huset sq sammen.....med husnummer 11-18 og det hele!!

(stilhed).....

(mere stilhed).....

"Nå!"..sagde min makker i telefonen til chefen, som han netop alligevel havde i røret.
"Bo er lige kørt ind i en hus, så jeg tror lige du er nødt til at komme og kigge på det...hvad?...nej,nej!...der er ikke sket noget med os...ja... vi ses!"

Der var ingen hjemme, men det kom der.. Heldigvis var der ingen der blev hysteriske hverken min chef, eller husejeren. "det er jo hvad der kan ske, det har vi allesammen prøvet, og nu er du ikke alt for chokeret" - Det var ordene fra Chefen, da han kom..... og så tog han sig af resten af forsikringsspørgsmålet med husejeren, og jeg kørte (meget meget meget forsigtigt) resten af indsamlingsturen med min makker.

Jeg kender ikke prisen på husrepparationen, men det er garanteret langt over 100.000... til gengæld kan jeg med glæde meddele, at et blinklys på en Scania ikke tager skade af, at blive pløret igennem en mur, så jeg slipper da for en tur til ophuggeren.

Nu skulle der så gerne gå 20 år igen, før jeg kører ind i noget.

Og arbejdsdagen?...jo den blev fra 04:30 til 21.00... så idag er jeg træt..og lettet over, at der ikke skete personskade, og over atjeg stadig har job hos Marius Pedersen, selvom jeg ikke kunne bakke helt udenom huset....
...men jeg vil nu til enhver tid påstå, at en meget bred tagryg - på et hus med fladt tag -som har samme farve som mustenene, ikke er så let at se, i et vådt og mørk sidespejl i højre side - og derfor må være en arkitektonisk brøler.

Tak for at du læste med.

Bo'en

mandag den 25. juni 2007

Så kom fluenettet!

Idag har været en meget regnvåd dag, og ikke så meget at give sig til, men det kom der.
Hvis du har læst indlægget "Om at bo nær en åben terrassedør", så ved du hvad følgende billedserie handler om.


Sådan ser kassen så ud. Nå... hvor er manualen?
AH! Maualen er PÅ kassen, jamen lad os se på det:



Her er så hvad der skal til ?????? Hmm Godt Johan er her til at hjælpe mig:







Efter lidt udmåling og opskruning af "click-beslagene" til dørkarmen, vendte situationen fra at være rent simpelt håndværk, til at være den rene systue... "hmm 12 cm her, 10 cm der.... bum bum bum.. dele med 3.. nej med fire da!.. det bliver lige... arrhh... regne regne.




Ja ja!

Slet ikke tosset, det tog "kun" en times tid...men NU er det oss slut med fluer på min kaffekop.

HÆ HÆ!

Tak til Johan for meget interesseret og fornuftig hjælp.

Tak til dig, fordi du kiggede med.

Boa


Om Sankt Hans, Theilgaards tykke og Live Grease

Det var så den weekend!

...En af dem med et tætpakket program og mange kilometer under kølerhjælmen.

Lørdagen startede med sovelænge-ning, for der skulle blive pænt meget tryk på resten af tiden.
Jeg var booket til at afvikle Skt. Hans festen på Borgvold i Viborg. Borgvold er en dejlig og hyggelig gammel park ved Søerne, med masser af ænder og krollodiller og en friluftsscene som kommunens kulturudvalg gør flittigt brug af hver sommer.
Ligesom sidste år var det en loppetjans af de fede, da jeg blot skulle møde kl 16 og indtage en færdig opstillet scene og tilhørende lydttelt, smække min Toto CD på og indstille lyden efter forgodtbefindende. Programmet lovede Viborg sportsdanserforening, Viborg Linedansere, Houlkjær Rocks, samt en taler og lidt skønsang.
Stor var skuffelsen, da det viste sig at de unge og ret dygtige musikere fra Houlkjær ikke havde haft så meget forberedelsestid, og derfor havde valgt at lave et 100% playbackshow. Det ville sige ingen instrumenter og ingen spas med at lave lyd til dem i år, og det havde jeg ellers set frem til, for de var rigtigt fede sidste år, og det var anlægget jeg havde til rådighed osse... danserne klarede sigselv med mig som dj på CD-spilleren og talen, ja det er jo blot een mikrofon...til gengæld fik denne ene mic. så til gengæ.d ekstra kærlig compressoromsorg (noget skulle jo for pokker have lov at blinke i lydteltet ikda!)

Skønsangen var en rigtig lille hygger: 2 mand, en guitar og et klaver..yey! live!... og kl 22 var det hjemad igen.
Eller det var det så ikke helt, for jeg skulle jo liiiige til 30 år fødselsdag i Esbjerg hos JOKIH (se vennelisten til højre, hvor der sikkert bliver skrevet mere om den sag)
Det var hyggeligt. Jeg ankom kl 23:45 og vi sludrede over Theigaards fantastiske røde pølser og et par dåseøller til cirka kl. 4...fed aften med Troleyboy - Jokih - Kim T. Hans Pedersen og en hund.

Søndag nåede jeg lige at være hjemme nogle timer inden vi skulle til Odense.
Vi havde fårt fribiletter til Odense Musicalteaters opsætning af GREASE (Tak Anja!) Det var så til gengæld super duper live. Næsten 1200 tilskuere, cirka 50 medvirkende på og bag scenen og dejligt dejligt vejr (det er udendørs).
Det er hovedsageligt unge amatører der deltager, flere af dem fra Young Blues Brothers (YBB) og jeg må sige at det går til den med energi, charme og professionalisme, uanset hvad en hvis kvindelig anmelder fra stiftssidene på ø'en mener om det. Lyden var ganske fin, jeg var selvfølgelig ikke enig med alle de valg lyddesigneren havde gjort, men det er en generel "sygdom i branchen, og det handler jo også om personlig stil & smag. Vokalerne stod dog flot og tydeligt, hvilket var en nydelse, for der er ikke noget værre, end at sidde og anstrænge sig, for at høre ordene.

...det er ikk' sidste gang jeg skal se produktioner fra musicalteatret, det er ganske vist!

Nu er det mandag morgen. Klokken er æsten 2... må hellere hoppe op i kassen og få noget søvn, så jeg kan være frisk til at postbudet kommer med vores nye flueforhæng (se forrige indlæg).

Tak, for at du læser med.
Bo'en

torsdag den 21. juni 2007

Om at bo nær en åben terrassedør.

Når jeg er hjemme i Ribe, så er det sådan, at Børnene har kontor på deres værelser og Lise har henne i hjørnet af stuen.... og jeg?... Ja, jeg bor for enden af spisebordet med mit lille studio-in-a-box. Enden af spisebordet er lige ved siden af terrassedøren, som om sommeren altid står åben.
Og der sidder jeg så og tjekker mail, chatter (meget) på Messenger, surfer 'å æ net, og det er også her, jeg drikker min morgen-, formiddags-, eftermidags-, og indimellemdeandrekopper-kaffe. Ja, selfølgelig arbejder jeg osse med lydredigering og så'n.

Det er hyggeligt. Jeg har udsyn over hele stuen, hele køkkenet, hele terrassen og hele mit "kontor".... Det er der så også en anden en der har.
Han er "med far på arbejde" hver dag. Det er gravhunden Scooby, som enten ligger under bordet, for (og på) mine fødder, eller i sofaen, hvor han har samme udsyn som jeg, blot fra en anden vinkel forstå's.

Sidste sommer, da jeg indførte kontoret her ved bordet, blev jeg ganske ofte forstyrret af den kjære vovse.. i sagens- og hans egen- natur, er han jo en vogter (passser på farmand, når han er alene hjemme)...og det afstedkommer jo et udbrud eller to. Man kunne ligefrem se, at han lå på lur efter alt hvad der bevægede sig uden for hækken, og PLUDSELIG, bedst som man tro'de vovsen slumrede, satte han i et meget typisk gravhundekamphyl med efterfølgende vovovovovov! og strøg som en raket tværs gennem stuen, ud over terrassedørtrinet og halvvejs gennem hækken for at skælde ud og skræmme hvad end det nu var der kom forbi.

Dette afstedkom jo så nok liiige et par reaktioner fra undertegnede, som sad meget fordybet i dagens opgaver. For det første fik jeg et chock så hovedtelefonerne drattede ned om knæ'ne på mig... derefter røg jeg lige så hurtigt ud af terrasssedøren med et meget bestemt (ikke for højt for der er naboer) SCOOBY... KURVEN!... og det forstod han jo godt, og gik til den henviste plads....ja...altså...i 5 minutter... så var den gal igen... (suk)

Forestil dig hvordan det er at gennemleve pjosk efter pjosk hele dagen.
Det gælder osse for de stakkels naboer som blev gjæffet ad.
Løsningen blev til sidst, at vi anskaffede en af de der supersmarte gitterlågersåbørnikkefaldernedadtrappen-anordninger, og satte den op en tidlig morgen.....og ventede... gnæk gnæk...og ventede.... og var den der!
Her gengivet med en lyddesigners opfattelse af hændelserne:

HYYY-YL... vovovovovov!!...løbeløbeløbe...breeeeemmmss...metallisk klanggg (tænkepause???????????)...kradse kradse...pivpiv...forsøgsvis grrrrrr... (suk)...hænge med hovedet....kigge bedende og spørgende op på far....luskeluskelusketilbageikurven...... fnis!.. hi hi hi hi.... slurp (det sidste var en sejrs-kop-kaffe)....

Sådan gik så det meste af formiddagen for Scooby. Han forsøgte mange gange, men måtte til sidst opgive sit vagthundegebet, og jeg TROR faktisk han fik en mindre depression, for de næste 2 - 3 dage kom han ikke rigtigt ud af sin kurv. Lå bare og mulede. Gad ikke snakke. Var da bare ligeglad. Men det er ovre nu og denne, sommer nummer 2 med låge, går meget mere stille for sig, hvilket i sidste ende har resulteret i en meget mindre stresset hund, og en ditto Boa.

Fast forward til denne uge >>>>>>

(Nogle af Jer ved hvordan det lyder på en spolebåndoptager)


Nu har terrassedøren igen stået åben i lange tider og der er kommet en ny plage. Denne gang fra et meget mindre dyr. Den superirriterende og hypermangfoldige stueflue. Når man bor så tæt på vand og landbrug som vi gør, så får man fornøjelsen af de satans små bæster i overdrevet mål. De sidder på PC-skærmen. De sidder på mine ben. De sidder på loftet, de sidder på lamperne. og det værste er, at de sidder på kanten af min kaffekop - og man ved jo aldrig hvor de har været.... eller...jo...man kan fantasere sig til det ikkesandt?

Hundegitteret fra sidste år vil de ikke rigtigt respektere, så nu er der kamp igen..denne gang mod indadgående traffik... Grrrrrr!
Men løsningen viste sig fra en uforventet side, nemlig TV. Ikke i form af en reklame, men blot et klip, hvor en person gik igennem en dør med et super tjekket flueforhæng. Ikke een af de der hjemmeflættede bast-tingester eller noget.. NÆ-HÆ! Dettte her var lavet af tre solide stykker materiale.... Så ku' Boa'en ikke vente længere: "Google er min ven!" tænkte jeg og startede søgningen på løsningen på problemet...og fandt det! I Hobro af alle steder.. og det koster ikk engang mere end omkring 5oo kroner med moms og så'n. Forhænget kommer i morgen fredag 22/6...så jeg glæder mig til at komme hjem fra arbejde, og få det hængt op, så jeg fra mandag kan nyde at 1) Hunden bliver inde. 2) Fluerne bliver ude. 3) min puls holder sig i ro.

Den ser i øvrigt så'n her ud:
http://www.dp-international.dk/insektnetdore/lamelgardin/index-lamelgardin.htm

At jeg så sikkert får rigeligt med fluer når jeg skal ud og være skraldevognschauffør i morgen, er en HELT anden snak.

Hvis du har fulgt med helt her ned til sidste puktum. Så tak for interessen.

Boa

Daw!

Velkommen til min Blog!
Hvoffer ska' je' ha' så'n en?
Ved det egentlig ikke rigtigt endnu..(men alle de andre har een, så je' vil oss ha'!)

Hvad vil jeg skrive om?

Jo, egentlig var det meningen at dette sted skulle bruges som en slags produktions- og tour dagbog i forbindelse med mine teater- og lydaktiviterer, men nu må vi se hvor meget internetadgang jeg får, når vi skal afsted næste gang.

Næste gang?

Ja... det bliver jo så når vi skal til Berlin i en uge og bl.a. spille The Ancient Mariner på Radikalsystem V (fünf) i Berlin, med O.I.M. (Odense Internationale Musikteater)


















Indtil da, kommer der nok et pip fra tid til anden om, hvor dumme alle de andre traffikanter på Fyn-motorvejen er, og om hvor sjovt det er at freelance som chauffør i en skraldevogn i Bramming & Omegn, og om at nu skal jeg så ud og lave lyd på den eller den kunstner, eller optage dette eller hint eetellerandetstediDK.

Eller oss bare om på lørdag, når jeg skal afvikle Skt. Hans aften 2007 på Borgvold i Viborg :)

Till Then

Take care 'n' thanks 4 dropping by.
Boa