mandag den 30. juli 2007

Happy as a clam!



Jeg har tre fættre.




Faktisk har jeg 7... og 4 kusiner. Men der er tre, der har betydet mere for mig rent musikalsk, end de andre, og det er Ole, Kim & Palle fra Lolland.


Da jeg var en lille dreng, plejede vi at køre til Lolland i påskeferierne og bo hos dem og Moster Astrid & Onkel fritz.


Der var SÅ spændende på Lolland, lige udenfor Saxkøbing. De havde en kæmpe grund, med indtil flere haver, en fodboldbane og den årlige dille, som nogengange var fuglebure over hele huset, andre gange var det kattekilliger over alt og der var ALTID pandekager til en hel uges forbrug... der var meget af alting...og især musik. For Ole, Kim & Palle var jo lige en 8 - 12 år ældre end jeg, og så kunne de høre hitparade på tysk radio woooohh!!!



De tre drenge gik meget op i musik, som enhver rask teenager gjorde og gør, men de havde altså pladesamlinger...havde de så... kæææmpe store pladesamlinger og de eksisterer endnu...og de er ikke blevet mindre, og jeg vil altid påstå, at det var disse tre drenge, som vækkede min interesse for musik, som den er idag.



Det var hos dem jeg lærte at der var noget i 70'erne der hed Slade, Sweet, Suzy Q, Mud, Pink Floyd, Deep Purple, og senere, i 80'erne var det ABC - Haircut 100 - Visage - Human League, Depeche mode, Adam Ant.... jojo..man er skam godt opdraget!



Se, nu vidste jeg jo ikke altid hvad det var jeg hørte...men kun at det var godt, og mange år senere opdager jeg så - på Glamrock 70'er festival i Esbjerg at alle ovennævnte glam navne var dem jeg havde sunget med på som lille... Alle de sange fættrene havde indspillet på casettebånd til lille mig og sendt til Struer med indtalte kommentarer, stod dér..lyslevede og højtspillende og overfede. Ttalk about a moment of revelation.. hihi.



Der er specielt to ting som har klæbet sig fast i min hukommelse. Den ene er den påske hvor Kim lige havde fået In the Air Tonight med Phill Collins.

DAMN den hørte vi bare igen og igen.. ba-da ba-ad ba-da ba-da ba-da slam-slam..o.s.v. -kan du høre trommerne for dig?

Jeg anede ikke hvem manden var, men jeg var solgt til stanglakrids over den trommerundgang - og det var resten af Verden jo oss...



Den anden store ting er noget helt specielt.


Jeff Wayne's Musical Version of The War Of The Worlds.


Den kom i 1978, så jeg var 10 år gammel og fattede ikke et klap på engelsk...men MUSIKKEN! hold da helt kaje hvor var den fed!... Det er et dobbeltalbum hvor Klodernes kamp, af H.G. Wells er lavet som en slags musical, med Richard Burton som fortæller og med kendte sangere som bl.a. Julie Covington, Davis Essex, og Phil-fucking-Lynott synger forskellige roller fra bogen.
Jeg sad inde på Fætter Kim's værelse (tror jeg nok det var) det meste af påsken og hørte de plader. Igen og igen og igen og... totalt fortabt i lyduniverset af lydeffekter, synthezisers, tale, sang og fede trommer og stemningsbilleder i mit hoved....
Jeg fik den med på casettebånd og jeg hørte den musik stort set dagligt i årevis (Bare spørg min mor...hun kan bekræfte det)



10 år senere (1988)
Fik jeg faktisk endelig pladerne i gave, så nu var jeg den lykkelige ejer af værket i sin originale udførelse og i en betydeligt bedre lydkvalitet...nu kunne man høre hvad der blev sagt og sunget og mit engelste var jo selvfølgelig nu så godt, at jeg forstod handlingen såvel som musikken..... Nøjh de plader er godtnok osse blevet spillet meget og respektfuldt på Beogram 8000'eren. Coveret er også en hel historie for sig...

Det indeholder nogle super fede illustrationer, om jeg brugte meget tid på at studere, dengang jeg ikke forstod engelsk... jeg vidste nok bare instinktivt at det her var en god historie og den blev da oss een af grundende til, at jeg er den sci-fi nørd, som jeg nu er idag, og nok også een af grundende til at jeg er blevet lydefffektredigeringsspecialist når det kommer til stykket.


20 år senere... (næsten... 2007)

Min lillebror videresendte en mail fra een af hans folkeskoleklassekammerater, som spurgte "om hans bror"... ja det er jo så mig... "stadig havde War of the Worlds på bånd, fordi hans eget var slidt ned".. det blev til en hyggelig mailudvæksling med klassekammeraten og en beklagese fra mig om, "at jeg kun har LP'erne, og at der endda er en lillebitte ridse i een af dem, men at han da kunne tjekke stereostudiet og se om de kunne skaffe dem i CD versionen."



..det gjorde jeg så også selv, inspireret af samtalen og af et dybtfølt ønske om at EJE, for en uges tid siden...og beklager..totalt udgået var beskeden.



"Bah Humbug!" tænkte jeg... "Amazon er min ven"... og sandelig: http://www.amazon.co.uk/ , som jeg har handlet hos før, havde den... både nye og brugte og remasterede og på DVD og i 5.1 og på Super Audio Cd og i samlerboxe ogjegskalkommeefterdig... så den blev bestilt, ordren belv bekræftet og IDAG KOM DEN! WEEEEEEHHHHH!!
Og jeg er alene hjemme og sidder og skriver dette indlæg mens Beo 1'en og Tannoy-sub'en får alt hvad den kan trække... jeg vil nærmest påstå, at overgangen fra vinyl til CD, er næsten lige så stor som den daværende overgang fra cassettebånd til vinyl..feeeeeeeeedt!


...kan ikke helt lyve mig udenom, at der knibes en lille nostalgisk glædeståre over genhøret.. snøøøft... (godt man er alene hjemme ;)




Thankyou Amazon.co.uk



og ISÆR: tak Ole, Kim & Palle!



Boa


lørdag den 28. juli 2007

...men så kom der regn.

En billedserie fra lørdag den 28. Juli 2007



....men så kom der regn, de sidste 3 brædder er våde, men hva' i aften skal vi i biffen og se Harry Potter, og så' det nok tørt, når vi står op søndag :)
Boa






torsdag den 26. juli 2007

Det går da fremad...





Jow jow... det går fremad i Boa'ens snedkerbix..men ikke for fuld kraft (husk, det er jo stadig ferietid, og man skal jo ikke overdrive).





Nu er plankefætteren færdig, og nu mangler vi blot at få overdraget forretningen til næste entreprisetager, nemlig Lises malerafdeling... for dét har jeg godtnok ikk' tålmodighed til.







Her er hvordan det gik idag:









...er det ikk' allerede hyyygeligt?

Bare det så ville holde op med at regne, så vi ka' få kørt no't blå farve på, tak!



Boa

Det går fremad, men der går ferie i den.

Del 2 af plankeværksombygningsprojektet:







Sidst hørte vi om, hvordan Boa'en fik sanket materialer til huse og fik fintænkt projektet sammen med Fru Lise.... så er der sådan set ikke sket så meget siden, for vi har lige haft en HEL dejlig og sjov og spændende dag på Egeskov Slot på Fyn.







Yey! er du for rådden de har da ting & sager som at man kan kigge på... masser af spændende udendørsaktiviteter, som f.eks. deres berømte labyrint. Den har tidligere været lavet af bambus, men det skidt har jo kun en levetid på cirka 80 år, og gik for nogle år siden i blomst og gik derefter ud, så indtil frøeene er blevet til nye bambusser, så er labyrintet lavet af pil istedet... det gjorde nu ikke oplevelsen mindre interessant.



Og så er der jo slottet med jagttrofæer og en hel Louis XVI (16) stue...for ikke at tale om det mest berømte ved stedet: Bilsamlingen og motorcyklerne.. tænk, der er SÅ mange biler, at de mindst pæne (men efter min mening mest spændende) var sat på LOFTET!!... jo jo... hvem HULEN er man, når man kan sige noget i retningen af dette ved receptioner:


"Nåh Porchen?... vi havde sq ikk li' plads, og brugte den ikke, så den gamle 928´er har vi sat på loftet, du gamle... nå skål?..hvordan har dine aktier det ellers?"

fnis.. der var oss en go' gammel Yamaha 4 gears 50 kubik knallert.. noget der kan gøre enhver dreng født i 68 VILDT nostalgisk... og 1000 andre ting...alt i alt en spændende dag, for både os og børnene.






Hvor langt kom vi så med plankeværket?





Jo, halvdelen af brædderne er savet til nu, og plankeværket selv skal have algefjerner imorgen den 26.









Fortsættelse til fortsættelsen følger...

Boa

tirsdag den 24. juli 2007

Om planker og millimetre.


NU skal det godt nok være!

De seneste sommres udedage på terrassen kunne godt have haft overskriften som den gamle sang: "Titte til hinanden"..men det gi'r vi ikk' mere.... at titte til naboerne altså.

Forklaring:

I en boligforening bor vi tæt. Naboens og vores terrasser er kun adskildt af et plankeværk. Plankeværket kan man kikke direkte igennem da brædderne er monteret skiftevist overfor hinanden på hver sin side... se nedenstående billede.






Vi har gået og overvejet hvordan naboerne ville tage det, om de ville føle sig fornærmede eller føle sig anklaget for snage, men vi fandt argumentet for et par måneder siden: "At så kan hundene ikke se hinanden og så kommer de ikke til at skælde ud på hinanden" - den åd naboen med hud & hår...men så strandede projektet på grund af arbejde og andre projekter.... Nu flytter de imidlertid, dem inde ved siden af, så NU er det bare med at få klappet brædderne op INDEN de nye naboer flytter ind... hi hi.


En sideløbende historie er, at vi har haft et alt for lille terrassebord:



Der var jo knapt nok plads til BÅDE tallerkner OG grillmad på een gang, og når der så oss skal serveses Salat, Heinz, Remoulade, Øl & Vand m.m. så vi har overtaget svigermors havebord, og Lise har malet det såååh fiiiint (se forrige billede).
Vi har længe gået og snakket om det manglende privatliv (især i spisesituationen) og siden vi nu har både ferie, fri og fuksvans, er der jo ikke andet for, end at få taget mål til projektet og komme ud i Jem & Fix og få fixet noget pind.





Vi skal bruge 9 rå brædder a' tre meters penge, en liter algefjerner, en kasse skruer (torque selvfølgelig) en tommestok og lidt tålmodighed.
Tålmodighed fordi det bare regner og regner og regner idag, så lige nu er det komende plankevært strandet i uopskåret og lodret stand i et hjørne ved terrassedøren.




....fortsættelse følger.

Boa

lørdag den 21. juli 2007

FERIE!!

Så blev det ferietid!

I år er første gang i mange år, hvor jeg virkelig synes, jeg kan mærke, at jeg har ferie. Tidligere har det jo "bare" været noget med, at jeg på min dagpengeseddel skrev F - og så var det ferie, men forskellen var ikke så stor, da jeg jo af sæsonmæssige årsager alligevel havde gået hjemme i nogle uger.

Men denne gang er det en helt anden historie, da jeg har arbejdet en hel del i renovationsafdelingen på det sidste. De seneste 14 dage har det været på en fast bil, som afløser for en anden chauffør og jeg synes godt man må blive lidt pylret og ferietrængende når man har været super tidlig oppe hver eneste dag i lang tid.

Hvad skal der så ske?

Jo, listen er lang - men ikke uoverskuelig.

Den skal stå på en hel uge i Struer, hvor vi skal babysitte mine forældres hus.
Vi skal i sommerland-hvad-var-det-nu-det hed?
Vi skal drikke store fadbamser sammen med Claus.
Vi skal på camping i Sønderborg og på Geocaching rundt om på Als.
Vi skal på Ridetur på Rømø med Poul & Cecilie.
Vi skal slappe af.
Vi skal grille en hel masse.
Vi skal spise en masse softice.
Vi skal sove længe.
Vi skal til Fyn og hygge os med Troels & Christina.
Vi skal ud til Kinki og grille.

jo jo.. der bli'r nok at se til...men det bliver IKKE stressende.. bare dejligt & hyggeligt.

....skal nok prøve at huske at få lavet nogle indslag på bloggen i løbet af de næste uger, med billeder.

Boa

onsdag den 18. juli 2007

Er lige lidt væk for tiden.

Beklager at jeg ikke lige er at finde på messenger, ikke lige svarer på e-mails og sms'er så hurtigt som jeg burde, og at jeg ikke tager telefonen med det samme.

Boa'en er arbejdsramt, og det er op kl 3 og i seng kl 21 og så er jeg snart også ferieramt, så ingen er glemt... Har bare ikke lige tid til andet end at arbejde & sove... men jeg vender stærkt tilbage.

Boa

mandag den 16. juli 2007

We´re sorry. Well, don't be 'cause I'm not.

...modtog 7 e-mails fra TomTom idag:

Dear Mr. Bo andresen,

We regret to have to inform you that your order has been cancelled. We did
not receive a positive authorization of your payment for order number xxxxxxxxx.

If you want to check the status of your order please do not reply to this e-mail.
Instead visit http://support.xxxxxx.xxxx
Go to My TomTom in the column on the left hand side.
Insert your e-mail address and password.
Choose Orders and you will find a list of the orders you placed in the TomTom mail-order store.
When you double click the order number you can view all details of that order.

Kind Regards,
TomTom Mail-order department
http://www.tomtom.com


...så, selvom de nok er kede af det hist ovre i TomTom-land, men jeg er nu ganske godt tilpas.

Case closed.


...er du forvirret? så læs disse to indlæg:

om at tage sig til hovedet & update.

Boa

torsdag den 12. juli 2007

Hvodan synnes du sæl det går?





Forleden aften sad ovenstående seddel i min forrude å æ Volvo, som jeg havde taget med hjem.

Lad os lige tekstanalysede dén fætter og se hvad man kan konkludere af dette anonyme, skriftlige værk:

1)
Hvis man har en lille smule forståelse for det skriftlige, så ved man, at man RÅBER, når man udelukkende skriver med blokbogstaver.
Så forfatteren har været lidt sur på mig.

2)
Læg mærke til stavemåden af skraldebil:
Hvis dette lille "Æ" tillægges samme betydning som f.eks. betydningen af benzintank, ja, så må jeg altså kun hælde skræller i ladet på den.

3)
Punktum, komma og anførselstegn mangler fuldstændigt.

Man må hermed kunne analysere sig frem til, at forfatteren enten ikke er verdens bedste staver, hvilket jo er fair nok..... men lad os så, sammen, lige læse denne
seddel højt.


Så når man til følgende konklusioner:

*Der skal mindst to mand til at parkere en skraldebil (Nøjh de må være tunge).
*Kun den ene af disse to mand kan fyres .

- ELLER -

*Skrældebiler er hankøn og kan fyres.


Når man så, som jeg, har boet i kvarteret i 3 år kan jeg tilføje følgende kommentarer:

1)
Der har IKKE på noget tidspunkt i de 3 år været parkeret hverken skrælde, og/eller skraldebiler på den gade.

2)
Der er ikke een eneste af renovationschaufførerne i Ribe der på noget tidspunkt er blevet fyret for at parkere en vogn et lidt uheldigt sted.

3)
Jeg HAVDE parkeret den hos mig selv, da den stod et sted meget nær egen dør, hvor der i forvejen står en lastbil og hvor vores egne biler også har været parkerede.

4)
Idioten der har skrevet denne seddel, har følt sig tvunget til at skrive anonyme trusselsbreve, i stedet for at ringe til firmaet og placere en generel klage, og har dermes stillet sig selv i lige så dårligt lys hos mig, som min bil står i dårligt lys hos ham.

5)
Idioten der har skrevet denne seddel har givet mig et meget uheldigt indtryk af hans/hendes personlighed, ved ligefrem at ty til løgne og ved ikke engang at have sat sig ind i, hvem chauffføren er og derved opdage at jeg, i følge færdselsloven) var i min fulde ret til at parkere dér.


6)
FjÅlset er et fjols, for hvis han/hun havde givet sig til kende, så havde de kunnet fået en personlig og uforbeholden undskylning, samt et stort udvalg af dåseøl og dåsesodavand af divergerende mærker af mig, samt en indrømmelse om at "går den så går den, men er i generede af vognen, så flytter jeg den skam"

I stedet håber jeg, at vedkommede har været ude og kigge til min forrude samme nat, for der ville han have set denne kommentar på bagsiden af sedlen:

"Et andet sted" er nu 10 minutters gang hjemmefra, med buske omkring, og ingen private boliger indenfor 100 - 150 meter.

Tak, fordi du læste med.

Boa

søndag den 8. juli 2007

Om en dejlig weekend i Nordjylland.

Så oprandt dagen, som vi er mange, der har set frem til: 070707 Dette er datoen som "vi" fik et anonymt brev om at reservere allerede tilbage i februar, og jeg skal da lige love for at snakken gik i radionørdeflokken om HVEM det nu var, der ville giftes, men ikke ville give sig til kende endnu.

Vi kunne jo hurtigt regne ud, at det måtte være en nuværende eller ex-kollega, da mange af radionørderne havde fået den. Mange gættede på Troels & Christina, da de jo lige havde købt hus. Jokih & jeg - med fruer - var udelukkede da vi allerede er gift, Kim & Anne's datter havde fødselsdag, så de eneste det næsten kunne være, var Adam (Atam) & Lisbeth, men de benægtede. Hæhæ... de benægtede så meget, at de i praktis var afsløret på forhånd, og hvem ville ellers være et mere passende par, til at vælge - og vente på - netop denne dato? 070707.

Dagen oprandt og vi kom til fra nær og fjern. Stor var min glæde over at møde både Hans Bornich og Fie, og sør'me osse Christian Skov(Zef) Marianne K. var der også, ja og mange tidligere kolleger fra ANR i Aalborg dukkede osse op. Der var godt nok dækket op til radionørderi i den helt store ende.

Festen blev holdt i den fedeste gårdhave, og selvom det stort set regnede hele tiden fra 12 til midnat, så var det en super hyggelig fest. Der var spansk mad ad libitum. Øllerne og sprutten var af samme mærke - "ad libitum" altså. Brudeparret havde hyret to drink-mikser-nu-skal-i-se-hvad-vi-kan-blande-fyre.. brrrzzz.. ska' da' li' lov' for at de vidste hvad de havde med at gøre, for vi blev da godt nok pænt berusede, som man siger.

Troels & Christina kom desværre lidt senere end beregnet, for de skulle lige gennemstå hele 4 forskellige køer på motorvejen mellem Odense og Aalborg. Det trækker jo lidt på tålmodighedslageret, men de kom, og det var dejligt.

Jeg havde det festligt hele aftenen, fik snakket med alle mine kære gamle kollegaer fra Radio Victor, og vi kom da langt omkring... faktisk så handlede det ikke engang så meget om radio som det kunne have gjort...men der ER jo osse et liv efter Victor, så det ku' vi jo oss få en del tid til at gå med.

Efter at have ligget i alkoholholdig lage siden middag, valgte vi at give op ved 1 tiden, og tage tilbage på vandrerhjemmet. Nogle timer SKULLE vi jo have sovet, for vi skulle være ude af værelset allerede kl 10 (det ER altså noget pjat, med de tidlige rømningstider... NOGEN må sq da gøre noget!!)

Søndagens morgenmad blev til brunch på Caféministeriet. Det var dér hvor festen startede med opsamling af gæster dagen før, så det var jo meget passende at slutte samme sted.

Nu er klokken snart 16 søndag eftermiddag, vi er hjemme i Ribe efter næsten 3 timer på motorvejen, så nu staår den på kaffe & sofa resten af dagen.

Tak til Atam & Lisbeth for en fantastisk dag!

Tak til alle jer, som jeg siden i går, har opdaget, læser med i denne blog:)

Boa

torsdag den 5. juli 2007

UPDATE:

Efter sammenlagt, at have siddet over en time i telefonkø, fik jeg endelig fat i en supporter hos TomTom.
Hun kunne nu blot fortælle, at i 99% af alle tilfælde ville de fejlagtige udestående ordrer forsvinde fa sigselv. Men hvis pengene alligevel skulle hænde at blive trukket, så skulle jeg bare ringe igen, så ville jeg få dem tilbage.

.... nu må tiden vise hvad der sker.

Boa

onsdag den 4. juli 2007

Om at tage sig til hovedet.

Nu stopper festen altså.
Jeg ved ikke om det er mig der er til grin, eller om det blot er situationen der er grinagtig. Under alle omstændigheder, så sidder jeg godtnok lige og prøver at tage mig til hovedet.... hvilket er svært når man samtidig sidder og ryster på hovedet :)

The story:

Forleden ville jeg købe et tyskland & omegn kort til TomTom bilnavigationen. Det er en meget enkel operation der involverer et besøg på deres hjemmeside og et Visakort.
Så langt så godt... klikke klikke klikke...vælge & vrage...bestille....
"And now, all I need is your creditcard-number".

Ingen problemer i det, jeg har handlet på nettet før, og har stor tiltro til TomTom.
Men da jeg så kom til bekræftelsesmodulet, viste det sig, at TomTom så ikke lige har den samme tiltro til Visakort i almindelighed, så jeg skulle nu - som noget vildt, nyt, trendy's & smart - omdirrigeres til Nordea Netbank og VERIFICERE at jeg virkelig var den stolte ejer af det aktuelle Visakort..... men....suk..det fungerede bare ikke.
Netbanken lavede en timeout...selvom der ikke engang var gået nogen tid endnu...og så kunne man ikke gå tilbage, for hele bestillingsmodulet var nu forældet.

Om igen... samme resultat
Om igen igen... samme resultat igen.
Om igen igen igen... samme resultat igen igen.

Til sidst ringede jeg til min ven Erik, og spurgte om han ikke kunne købet det kort til mig, da han har andre korttyper, og selvfølgelig kunne han det og tysklandskortet kom i hus uden yderligere problemer. End of story.

...tro'de jeg.

For 2 dage senere kommer der så en glad & høflig mail fra TomTom med min ordrestatus...og til min gru kan jeg læse, at jeg har købt, betalt og modtaget eet kort, men at der er hele 3 udestående ordrer på samme kort, som blot lige afventer verificering af mit Visakort... Yikes!.. 3 x 47 euro er osse en slags penge, så det skal bare stoppes.

Og her kommer vi så til den hovedrystende del af historien.

Jeg ringer til TomTom's danske supportnummer for blot at blive sat i en laaaang kø, og fåer et automatisk svar der foreslår at jeg løser problemet gennem netversionen af deres DANSKTALENDE support.... fair nok...jeg smider en mail til dem...men fortsætter også med at ringe uden held.

Dagen after får jeg et svar: Tak for din mail, må vi bede dig ringe til vores DANSKTALENDE support på nummer XXXXXXXX?

HA!..

JOW!

Det gør vi da så bare... igen...men ak & ve... der er stadig vildt meget optaget... så jeg sender dem en mail tilbage, hvori jeg gør opmærksomt på, at jeg skam da HAR ringet...mange gange...så om jeg i stedet må foreslå st de ringer til mig på nummer xxxxxxxx??
..det er så ikke sket endnu

Jeg føler lissom det går i ring det her...derfor er jeg hovedrystende...og derfor kan jeg ikke tage mig til hovedet...(for det ryster jo).

Nu har jeg i øvrigt spurgt til rimeligheden i dette forløb på TomTom's danske user-forum, så jeg er spændt på om min ven, Jan E. der er moderator dér, evt. kan gøre noget ved det.

Tak fordi du læste med.
Boa

PS:
Dette er under ingen omstændigheder en sviner af TomTom's produkter..men udelukkende et brokkeri over deres danske supportcenter.

søndag den 1. juli 2007

Om at være freelancer og om flere lange arbejdsdage

Når man, som jeg, har valgt at leve et freelanceliv, hvor man ikke er bundet til et fast job, men i stedet læner sig op af dagpengesystemet i perioder, for at kunne sige højt og rungende "JA!" til alle de underlige, fede, sjove, hårde, og spændende jobs der er "derude, ja så dumper der godtnok mange sjove opgaver ned i turbanen.

Den opmærksomme læser ved jo allerede at jeg hovedsageligt er lydmand, og at det er den hylde jeg har valgt at lægge mig på med alle fordele og ulemper der er i den brance. Heldigvis flest fordele, som f.eks. at få lov til at arbejde med både de store & de små i rockbranchen. Hvis jeg skal lave lidt namedropping, så har jeg jo både arbejdet med Volbeat, Lisa Ekdahl, Lasse & Mathilde, The Alpine og også med masser af kendte skuespillere - og her er jeg nok mest stolt af en voiceover jeg optog med Henning Jensen - ja, ham med "Jyllandsposten...hvis de vil viiiide mere" og "En Henning i pressening reklamerne fra Gøl".

Jeg har også påtaget mig det lidet opreklamerede job som skraldemand - med hvad dertil hører af grimme lugte, grimme mødetider (04:30) grimme oplevelser (se forrige indlæg på blog'en) men også velbetalt og ikke mindst super rare kolleager.

Hvis min chef, Anders Nyborg tilfældigvist læser med her, skal det dog ikke være en hemmelighed, at det er TEATER jeg elsker, lever og ånder for.

...men det er slet ikk' det det handler om.
Idag skal det handle om det sjove opkald der kom fra vikØrservice i Varde torsdag formiddag.

"Bo, jeg har en sjov og nem opgave til dig fredag aften"
"Jow jow, hva' det da?"
"Jo du skal køre en sættevogn til Hannover"
"Æh..Hannover? som i Hannover 350 kilometer nede i Tyskland?"
"Ja, du skal bare køre den derned, holde en pause og så køre hjem igen"
"Øh..javel, ja. Det lyder jo let nok, hvad skal jeg køre med?"
"Duer"
"........?"
"Hallo? Bo?"
"Fnis.. hø hø.. Duer?.. Er de frosne?
"Nej neej.. det er brevduer, du skal bare køre derned og så skal de slippes løs,
og du får en makker med, der hedder Lauritz - han kender turen... er du frisk?
"Ja da! selvfølgelig. hvornår skal jeg møde?"
"Klokken 22...så'n cirka... hos Meldgaard i Aabenrå"
.
.
.
Det gjorde jeg så. Stod klar klokken 22, i øsende regn, med kaffekande, masser af smøger, pas, truckerattitude og Visakort - blot for at få at vide at:

1) Vi er ikke færdige med at pakke
2) vi ved ikke om du overhovedet skal afsted fordi..
3) vi mangler en trækker til een af sættevognene, samt at
4) hvis vi ikke finder en trækker, så skal du nok til Sverige i stedet...men stadig med duer.

Hø Hø... hvor svært er det at finde en trækker? Jeg mener, de er altså så store, at min Peugeot 306 kan ligge under passagersædet, ved siden af kaffemaskinen!














.... De fandt den dog og jeg skulle alligevel til Tyskland, med Lauritz og med duer. Vi kørte kl ca 00:20...stadig i øsende regn. Det var nu feeeedt at komme i en ordentlig TRUCK. En splinter ny MAN(kun 403.867 kilometer på klokken) med 16 gear fartpilot, mere elktronik end i min egen samling - flere af disse turde jeg ikke engang pille ved, 17millioner cylindre og 17 gazilliarder heste og et display der på høfligt tysk fortalte mig, at der var ABS problemer med sættevognen og som også fortalte, hvis den syntes jeg skulle vælge et andet gear .. YEAH BABY!..nu mangler jeg vist bare sikkerhedstræsko uden hælekapper, så' stilen vist hjemme..hæhæ.

Vi var nede i Hannover cirka 4 timer senere og der tro'de jeg så lige jeg skulle have 2 timer på øjet inden vi skulle hjem igen...
Men nej nej..sør'me om vi ikke skulle kravle rundt på stiger og hive presenninger af sættevogne, fjerne vandskåle fra duekurvene og også hjælpe med at slippe dem løs på tid?.. jo jo... skal lige love for, at det giver solformørkelse, når 3000 duer lætter på een gang...og skal oss li' love for, at de kan både skide stort og lægge æg på 4 timer..host host!

So..no rest for the weary, as they say... jeg var noget klatøjet, da vi vendte lastbilerne rundt, for at køre hjem igen. Vi aftalte dog, at ta' ind på et truckstop og få noget morgenmad på vejen, men uerfaren som jeg var, kom jeg forkert ind på pladsen og kunne ikke liiige bakke en 18 meter sættevogn ind mellem to meget gejlede Volvo'er med to meget store og meget tatoverede chauffører i... så jeg stak af og skrev til æ' makker, at jeg tog det næste stop i stedet. Det gjorde han ikke, så fra 100 km syd for Hamorg og resten af vejen hjem var der kun mig og TomTom og Delta Radio....jeg så aldrig Lauritz igen... måske tog han et hvil, måske hang han fast i køen, som Regina fra Deltaradio med glad og overdrevet frisk stemmeføring fortalt, blev længere og længere...

For at gøren en efterhånden lang historie kort, så sad jeg i kø i en time syd for Hamborg, prøvede at finde Elbbroen, da jeg ikke måtte tage tunellen mellem kl 5 og 23 - kiksede den jagt totalt efter en meget snørklet tur gennem et hjørne af Hamborg, susede gennem tunellen alligevel (i karavane med andre ligeglade chauffører) Nåede til Aabenraa en helt time senere end beregnet og var hjemme klokkenjegvedikkehvad, efter at have været vågen i cirka 30 timer... 6 timer på sofaen var nok til at få mig så levende at jeg kunne gå i seng, og 12 timer senere stod jeg op og var nogenlunde frisk (det er så idag, søndag den 1. Juli)

Når man, som jeg, har valgt at leve et freelanceliv, hvor man ikke er bundet til et fast job, men i stedet læner sig op af dagpengesystemet i perioder, for at kunne sige højt og rungende "JA!" til alle de underlige, fede, sjove, hårde, og spændende jobs der er "derude, ja så dumper der godtnok mange sjove opgaver ned i turbanen.

Denne var een af dem og jeg er frisk på en tur mere af samme slags, hvem ved? Måske skal jeg næste gang køre til Spanien efter Bambini Tomatos?.. Jeg er klar! bare kom med det!

...tak, Til Erik Høirup, som hjalp med at få købt et tysklandskort til min TomTom.

Tak, til dig, fordi du læste med.

Bo'en