mandag den 18. maj 2009

Nu er der regler, og så er der regler...

...og visse regler er til for at blive overtrådt.

Men jeg synes også der er visse regler man bare SKAL overholde, så som parkeringsregler.

Især når man parkerer i Ribe, hvor der slet slet ikke er parkeringspladser nok til alle.

I den ene ende af Ribe, ligger der en campingplads, ejet af et driftigt, og så vidt jeg kan læse mig frem til, modigt par. De har de seneste år kæmpet en brav kamp, for at få en forretning ud af en - på overtagelsestidspunktet - økonomisk, og facilitetsmæssigt, udfordret plads....og de har gjort det godt.

Men.... guderne skal vide, at man da slet, slet ikke gør det let for folk i Ribe, at leve af deres forretning. Eksempelvis, så har man fra kommunalt hold oprettet en autocamper-plads lige over for Føtex, få hundrede meter fra den rigtige campingplads. Denne "rasteplads" er meget, meget stor, og der er faciliteter til toiletspandstømning m.m. og det synes jeg, ligesom mange andre i Ribe, er ekstremt konkurrenceforvridende og også til en vis grad en hån mod den rigtige campingplads....den sag er der skrevet, og debatteret meget om de senest år. Både i Ugeavisen for Ribe og omegn og forskellige andre steder har der været snak om det her, men jeg tror ikke der sker mere i dén sag.... Desværre.


PARKERING er ellers et Big Issue i Ribe, for der er ikke mange pladser til de herboendes biler, især ikke når man som vi gør, bor i centrum. Vi oplever det selv, når vi kører en tur. Der går under 5 minutter, så er den plads vi holdt på taget.... og gerne af en tysker, hollænder eller hotelgæst. Der er rift om de fri pladser i Centrum og parkeringsvagterne har travlt på de pladser, der har 2 timers begrænsing, og det til trods for, at der 5 minutters gang fra centrum ligger en meget stor 48 timers parkeringsplads... Men den er stort set altid tom...

...eller....det er den så ikke alligevel.... For på denne tid af året er den fuld af...... ja, du får tre gæt:


1



2



3



Var det det her du gættede på??




Sådan så parkeringspladsen ud søndag aften den 17. maj kl. 20:15 2009... til trods for et meget specifikt skilt på pladsen:



Oven i købet på tysk, engelsk og dansk.... kan det blive mere forståeligt end det?

Kan det misforstå's når der ved indkørslen står camping forbudt?

Kan jeg forstå, at der ikke kommer nogen og klapper nogle gevaldige bøder i deres forruder?

Svaret på alle tre spørgsmål er højt og klart "NEJ!"

Kan jeg forstå at vores lokale camping-par ser en god, ærlig og fortjent indsats suse deres næser forbi nat efter nat?Kan jeg godt blive irriteret over at der med hård hånd uddeles P-bøder mindre end 500 meter derfra men ikke der hvor det virkelig gælder?

JA!

Nå...men jeg får da min personlige hævn hver aften og hver morgen, når jeg henter min lastbil.

Den står nemlig på selv samme parkeringsplads. Og det må den gerne, for jeg må parkere der i hele 48 timer af gangen, og jeg sover ikke i den, og selvom jeg sov i den ville det ikke være en parkering, for lastbiler må ikke overnatte på rastepladser, men gerne på parkeringspladser..det har noget med størrelsen af køretøjerne at gøre.

Min personlige "kamp" mod ulovlige campisert er følgende:

Ofte "kommer jeg til" at holde lidt længere i tomgang når jeg skal afsted ved 22-tiden og især når jeg kommer tilbage ved 5:30-tiden, for jeg skal jo vente på at der er luft nok på bremsesystemet til at jeg kan køre, og jeg kan ikke betjene fartskriveren uden tænding på når jeg kommer tilbage.

Jeg håber sådan på, at der kommer en "campist" og brokker sig, for så skal jeg personligt hive ham rundt på pladsen og vise ham alle de skilte, han åbenbart ikke har set, for at fortælle ham hvad de betyder.

...men jeg ville nu mest ønske, at de lokale myndigheder, politikere, P-vagter, Politiet, avisskribenter og fotografer, beboere og alle andre med interesse i sagen ville gøre noget mere for overholdelsen af ALLE parkeringsreglerne i Ribe. Til glæde og til gavn for både lokal indtjening, lokalt skatteafkast og lokal mentalhygiejne.

Boa