søndag den 20. juni 2010

Ungkarlemad, som resten af familien osse ka' li'

Nogle gange, så har man bare lyst til noget ikke-så-sund-mad.
Så er det jo genialt, at man kan lave en hurtig ret som resten af familien osse ka' li:

Idag skal vi - i ord og billeder - lave tomatsuppe som-at-der-er-god-mod: Tømmermænd, dårligt humør, eller bare sult som skal stilles i en fart, med rigelige mængder hurtig (ikke nødvendigvis sund) energi.

Det hele starter med sådan en fætter her:



Ja, et hvidløg.
Pil det mest løse af det yderste hvide fnas af, og giv derefter hvidløget et seriøst og velment KLASK ned i bordet. Så er fedene løsnet og du kan pille de tre, eller fire største.


Sæt nu en gryde på kogepladen på halv varme og knus ét fed ned i den:



Imens det stakkels hvidløg ligger og luner...IKKE bruner, så åbner vi dåserne med den vigtigste del af retten:




Og det SKAL være Heinz, det kan slet ikke diskuteres. Ikke no't med Beuvais pose eller pulversuppe, ikke noget med fancy-wancy færdig Knorr stads.
NO, no... Heinz, Heinz, HEINZ!

Godtså... så fik vi det på plads.

Tomatsuppen (fra Heinz) hældes op i gryden, over det knuste hvidløg, lisåsnart køkkenet begynder at dufte italiensk "You'll know it, when you smell it".

Så står gryden ellers dér og luner, og så må du gerne knuse de restende 2, eller 3 fed deri og lige røre lidt.



Imens, så åbner vi lige den her:




Mens vi smager på den, og tomatsuppen (fra Heinz) luner, kan vi så lige kigge lidt på, hvad vi ellers IKKE skal bruge:





Ja.. Man skal passe på, med de der planter. De hører ikke hjemme i ungkarleretter, med mindre de er indeni en Dobbelt Whopper Cheeeeeezzze, nede fra BK i udkanten af 6760... dér.


Nå, men nu skal vi videre, for tomatsuppen (fra Heinz) er jo ved at være lun.

Vi skal nu bruge følgende.

Masser af revet ost:



Og pasta i rigelige mængder pr. person:




Her bruger vi spiraler, men Penne eller almindelig Spaghetti er osse i orden. Pastaskruer er ikke OK, det er en misforstået pastasort, som aldrig bliver gennemkogt i midten, uden at resten bliver til snasket pladder, og det minder også for meget om rigtig dårlig millionbøf med skruer på junior-spejderlejer... eech!
Så, fy fy, til dem.

Vi skal osse være lidt fine på den, så vi skal bruge en ordentlig olie:



Vi hælder nu vand i en gryde:



..WHAT!!?
Det dér, der er sq da en ksserolle, dur'r ikke... NY, tak!



Nej, nej, nej, nej, NEJ!... jeg sagde en g-r-y-d-e, ikke et fingerbøl, vel?
Det er jo herremad det her... om igen, tak!



Yes, Sir, now we're talking! Dét er en ordentlig gryde, vi kigger lige ned i den:





Minimun seks liter-gryde, for pasta skal spilkoge, ikke simre, for så klistrer den.

Op i gryden med vandet, og så hælder vi, gavmildt, nogle skefulde olio i vandet, sætter kogepladen på max, rører lidt i gryden med tomatsuppen (fra Heinz) og åbner een mere af dem her:



Ja, det er da tiltrængt, og vi har nu osse tid til den, for nu skal vandet koge, der skal salt i når det koger og pastaen skal i.

Pastaen koges som det nu anbefales/ønskes, så den er al dente og samtidig er tomatsuppen (fra Heinz) klar.


Server i lag:

Nederst en stor dyb tallerken.
Et lag bunddækkende pasta.
et lag revet ost.
et lag pasta mere.
et lag ost mere, og hvis der er plads, et lag pasta mere.

Hæld derefter tomatsuppen(fra Heinz)over så den siiiver ned gennem lagene og smelter osten på sin vej.

Pynt med kværnet pebber og...

Velbekomme.