fredag den 16. maj 2008

485 heste og en masse fisk...

Den 15. Maj havde jeg en herlig oplevelse med dyr.





Nærmere bestemt 485 heste(kræfter) og cirka 3000 ørreder.





Jeg ringede i tirsdags på en annonce, hvor man søge lastbilchauffører til kørsel med fisk. Samme dag var jeg til "en bette snak" med chefen for det hele hos Freia Forellen i Toferup, små 40 kilometer øst for Ribe. De skulle bruge folk til at køre rundt til dambrug i Jylland og læsse ørreder på lastbilerne, til eksport.





Se, dét lød som en loppetjans for mig og efter en meget hyggelig, afslappet, og uformel samtale med "mester & søn" kørte jeg hjem men beskeden "vi ringer imorgen, og fortæller hvad du skal".




Som sagt, så gjort: "Du skal ud og køre med Benny torsdag morgen og du skal møde klokken 5(!), så skal han nok vise dig, hvad det handler om".





Torsdag morgen kl 4.55 stiller jeg på pladsen, hvor Benny er ved at fylde frisk luft (ilt) på tanken på ladet af lastbilen, og efter en kort "go' morgen & velkommen" si'r han så:"Nå, men jeg har jo lige været i Tyskland med fisk, så du kører.... ka' du bakke med en anhænger?"





"Hæ, hæ... bakke og bakke... altså jeg har jo hængerkort, men jeg vil sq ikk' li' påstå at jeg får den der fætter bakket 90 grader om et hjørne i hverken første, andet eller tredje forsøg".





"Nå, jamen det ser vi til, det skal jo læres og du behøver ikk' at være ekspert allerede idag"





"Tak tak", si'r jeg så, og tager monstret i øjesyn... det var godtnok en pænt lang fætter den lastbil dér, men hvad... jeg véd jo jeg kan, så vi tøffede lisså stille derudaf, efter den obligatoriske udfyldning af køreskiver og genemlæsning af rutebeskrivelse m.v.





Turen gik i øvrigt fra Tofterup, over Ulfborg, Karup, Holstebro, Nørre Snede, Ikast, Brande og hjem igen. Alt i alt en tur på lidt over 300 kilometer, og hele 3 gange skulle der bakkes lidt rundt, og jeg indrømmer gerne, at når der skal bakkes lige tilbage, så går det an for mig, men den der med rundt om et hjørne.... det måtte Benny altså klare for mig... den skal der godtnok øves en hel del mere på, men det er jo osse nogle år siden jeg har gjort det sidst.





Jobbet går ellers i al sin enkelthed ud på, at køre fra dambrug til dambrug, sige daw daw til folkene der, åbne låget på tankene på ladet og så ellers se til, mens de pumper ørreder (foreller) op til mig, og så ellers flytte vogntoget frem & tilbage, så fiskene kommer i de rette tanke, alt efter hvor store de nu er... fiskene altså. Når alle dambrug på ruten er vinget af, er det hjemad, og blot stille lastbilen fra sig, så kommer der nogen om aftenen og tøffer det hele til Holland, Tyskland, Østrig, eller Zchweits.





Så det generelle indtryk af dag 1 på det nye job er: Rigtigt gode oplevelser, meget rar og informativ og easy going kollega, og stor fed lastbil, med en lidt bøvlet anhænger.... jeg er klar til næste tur... det bli'r på mandag, og det bli'r sjov!





P.S.


For de, af læserne, som tror jeg snakker om anhængere i Brænderuptrajler-klassen, er her lige et billede af vogntoget.



Lidt data på fætteren her:

4 år gammel.

Har kørt lidt over 700.000 kilmeter.

Over 400 heste.

6 cylindre

Vægt i læsset tilstand, omkring 40 tons, 3 aksler på forvogn hvoraf der også styres på den ene bagaksel, 2 aksler på hængeren, den forreste aksel drejer med hvilket gør al bakning 100% omvendt af bakning med sætevogn eller Brænderup'en"

Indbygget programmerbare, luftaffjedrede sæder, fartpilot, aircondition, sovekabine, kafemaskine, køleskab, stereoanlæg, navigationsudstyr & hvad man ellers kunne drømme om.



Tak fordi du læste med.



Boa (skabstrucker)

søndag den 11. maj 2008

SÅDAN!.....

....endelig nogen der bakker mig op.


http://ekstrabladet.dk/musik/intlmusiknyt/article1005829.ece




Det er fra de mest uventede kanter, at man pludselig får opbakning til sine korstog og kæpheste.





Det er nok ikke nogen hemmelighed, at jeg altid har været en reaktionær og hyperihærdig modstander af al form for bitreduktion af lydfiler. Altså at jeg er modstander af mp3 filer.





Mp3 formatets tanke er, at man leger lomme-psyko-akkustiker med en lydfil, og digitalt fjerer alle de dele af lydbilledet "som man mener øret alligevel ikke kan høre"...men det påstår jeg altså at man kan.og det lyder ikke godt.





Mit argument har altid været, at man i konsumervelighedens navn har ofret den gode kvalitet, og at en hel generation af musiklyttere aldrig rigtigt har oplevet hvad god lydkvailtet er, fordi alt bare skal foregå som voldkomprimerede (reducerede) mp3 filer.


jo jo, de er da små og fikse de dér mp3 filer, og man kan bare ha' en million-milliard sange på sin iPod eller telefon..årh hvaaad. Men FOR POKKER hvor det da bare lyder af SNOT og det ved den omtalte generaton bare slet ikke, fordi de aldrig har hørt andet.


Hvor er det dog bare irriterende, at man i disse højteknologiske tider, overhovedet finder det nødvendigt at lave dårlig kvalitet, i stedet for at gribe muligheden og bare lave større lagermedier i stedet for at nøjes.


Nøjes, ja det er dét man gør. Det er som at se på et sorthvid fladt billede, når man i stedet kunne få et flot dybt farvebillede. Det er som at lave frikadeller uden at bruge hverken salt, peber og løg for at gøre frikadellen mindre.





Man får det generelle indtryk men man får ikke nuancerne med.





Jeg har siden min producertid på Radio Victor og helt frem til idag kæmpet ihærdigt mod mp3 filer. Man skal ikke bruge dem som råvarer til ting der skal videre-produceres på. Jeg har gang på gang afvist lydfiler fra reklamespeakere, reklamebureauer, og andre radioers producere, simpelthen fordi de lød for dårligt, og jeg er gang på gang blevet mødt med uforstående argumenter: "Jamen jeg har da brugt de bedste mikrofoner". "Jamen jeg kan da ikke høre noget galt ved den fil"





"Yah right, det er da totalt underordnet om din mikrofon koster 30.000 eller 300, når du alligevel tager de fine råvarer og laver dem om til en mp3 fil "fordi-at-så-tager-det-ikke-så-lang-tid-at-maile" og hvis du ikke kan høre at kvalitetn er væsentligt forringet, så er det sikkert fordi du ikke har hørt hvor godt det KAN lyde"





Men nu kan det da være der kommer skred i sagerne, når dene fine kunstner stiller op og nægter at udgive sin musik på mp3. Jeg kan kan kun håbe at det griber om sig.











Hvis du vil høre hvad jeg mener med at man kan høre forskel på lydkvaliteten, så har jeg lavet en lille 30 skunders demo af en original u-komprimeret sang og den samme 30 sekunders bid lavet om til mp3.

original


mp3





Hvis du lytter godt efter kan du tydeligt høre at guitarerne blevet fnidrede i lyden, det lyder som om de er blevet overlagt med en underlig slags susen man kan ikke præcist høre anslagene og det hele lyder som om det ligger og roterer rundt i en vaskemasine....med låget halvt lukket.





I retfærdighedens navn skal det lige siges, at mp3 filen er meget kraftigt komprimeret (bitreduceret) så lydforskellen også tydeligt kan høres på en laptop, men resultatet er det samme ved blidere komprimeringer, blot ikke så udtalt....MEN DET ER DER STADIG.


....og det er noget øv!

Boa

onsdag den 7. maj 2008

Når nu de andre gør det.....

.....så vil jeg osse være med!

"De andre" er Jokih og Marianne.

De opfordrer i deres blog's til at komme med dagens 3 positive og 3 negative.

Kan vi finde 3 negative?

1) Jeg er SÅ træt af, at vores latterlige og virkelighedsfjerne megalomaniske undskyldning for en statsministerudpeget beskæftigelsesminister, puster hæderlige, aktive, bare-en-lille-smule-ledige i nakken med krav om dokumentation, søgning uden for eget fagområde o.s.v. o.s.v. i een uendelighed, i stedet for at koncentrere kræfterne om de mennesker, som virkelig hat brug for hjælp og som ikke kan klare sig selv.

2) hmmm??


3) øøøhhhh??


Næh... kan ikke finde 3 negative. Ikke nogen der er SÅ vigtige, at de skal skrives om


Så er det de positive:

1) Vi skal snart på rigtig charterferie med svømmepøl og paraplydrinks og børnelegeaktiviteter og souvenirs og guidede ture og store is og spise-ude-om-aftenen og hele svineriet... det bli'r feeeeedt!

2) Vi slås ikke med dræbersnegle og skal heller ikke slå græs, fordi der ikke er græs på vores terrasse, kun fliser.(skønt er det, ikke at have en have)

3) Min bedste ven blev fyret og fritstillet i sidste uge og var RET chokeret efter omkring 15 år i samme firma, men fik et nyt arbejde inden der var gået en uge og er nu SLET ikke chokeret længere.

Og jeg ku' bli' ved...men da jeg af princip ikke omtaler personlige ting om min famillie her, så stopper jeg nu.

p.s.

Må man indsnige en lille 4'er?

(4) Vi skal snart til 80'erfesival i Esbjerg og også til Avril Lavigne i KB Hallen..yeahh!

Tak f'di du læste med.

Boa