mandag den 5. september 2011

Min nye bogreol har plads til 3500 bøger...Jeg har før skrevet i begejstrede vendinger om mit forhol til online boghandlen, Amazon.

Jeg stort set købt al min engelsksprogede litteratur derfra. For eksempel mine elskede bøger skrevet af Douglas Adams: The Hitchhikers Guide To The Galaxy og The Salmon of Doubt, Jeg fandt CD Versionen af Jeff Waynes musical version of the War of the Worlds, og jeg har købt gu' ve' hvor mange Wii-spil.Og nu har jeg så købt mig en e-bogslæser, også kaldet en bookreader.
Der er mange modeller, men min lille gadget hedder Amazon Kindle:Indtil videre må jeg sige, at den er helt fantastisk.

Det sjoveste er, at øjnene lige skal acceptere, at de ikke skal korrigere for baggrundsbelysning, som man kender det fra telefoner, tablets og computerskærme.

Teknologien hedder e-ink og minder lidt om en gammel lcd-skærm fra dit første digitalur. Dog er det uden de gammelkendte segmenter men nærmest en slags elektronisk aktiveret blæk. Der er ingen pixels, blot bogstaver på en baggrund… dog uden baggrundsbelysning, og det er dét, som er det fine ved det.

Baggrunden er svagt grå, og bogstaverne står som var det et almindeligt stykke bogside man læser på.

Jeg lå oppe i sengen i aftes og læste, og da jeg slukkede lyset havde jeg læst lige så længe som jeg gør i en almindelig bog, hvilket vil sige 1,5 – 2 timer… helt uden at blive træt i øjnene.


Først undrede jeg mig lidt over at skærmen lavede et ”blackout” i stedet for blot at vise ny tekst når man skiftede side, men det giver god mening, da det derved giver det lille bitte afbræk for øjnene, ligesom som man får, når man vender en side i en bog. Hvis teksten blot skiftede, ville øjnene lige skulle blinke engang, for at få overblik over den nye side. Nu kigger man helt automatisk op til toppen af skærmen ved sideskift.

Der er knapper på begge sider af dimsen, så man kan bladre både frem og tilbage uden at skulle have begge hænder i brug.

Strømreserven  skulle være langt over en uge på en opladning – lidt mindre med 3G og wi-fi aktiveret, det må jo vise sig.


Bookreaderen kan som sagt  indeholde op til 3500 bøger, og man kan selv oprette kategorier som f.eks. sommerferielæsning, sci-fi, lydnørderi, og man kan slette bøgerne igen, uden at de mistes, for du kan altid hente dem igen, da de jo er din betalte ejendom.
Den version af Kindle Bookreader som jeg har købt kommer med både wi-fi og 3G, hvilket vil sige, at man altid har adgang til Amazon’s bookstore, stort set over hele verden, eller som de siger: " I 100 lande "

Der er ikke noget 3G abonnement, det er betalt ved en lidt højere pris for en 3G version, og der er sikkert lagt et par cent oveni bogprisen.

Der KAN være overførselsgebyrer, men du kan sætte en prisgrænse på disse, og hvis gebyret overskrider denne grænse, så tilbageholdes filen, indtil du kommer i nærheden af et trådløst netværk.

Min Kindle var, out-of-the-box,  konfigureret i mit navn og koblet til min eksisterende Amazonkonto. Det var blot at tænde, læse manualen på forsiden og så ellers købe en bog og komme i gang med at læse den efter 30 sekunder.


Du kan gratis downloade Kindlesoftware til din pc og smartphone – og derefter kan du læse den samme bog dér, og den synker dine noter og hvor du er kommet til, på tværs af platforme.


Hvis du vil købe bøger via den indbyggede shop, er du er bundet til at købe bøger hos Amazon, men du kan overføre e-bøger fra andre forlag til den, blot de ikke er kopibeskyttede (ERM) og de skal være i PDF, word, eller andet format accepteret af Amazon. Overførsel sker via drag and drop over USB…
...men det er jo kedeligt og ordinært at gøre det på den måde. I stedet kan man sende dokumentet til din helt egen konto: DITNAVN @ kindle.com og så bliver den autokonverteret og derefter sendt til din Kindle, via 3G eller Wi fi. Naaaaajjjjs x 1 J


Jeg vedhæftede for sjov en stor Yamaha-mixer manual, en kopi af magasinet Audio Media, og et par ande manualer i én mail og 5 minutter efter lå de på readeren.

Audio media var måske ikke så god at læse, men princippet er fedt.

Jeg har købt min med originalt lædercover til (pas på billige efterligninger, som også er til salg hos Amazon).

Coveret har 2 clips, som griber ind i to små huller i siden af bookreaderen, og dermed får strømforsyning til en flip-ud-LEDlampe… naaaaaaajjjjs x 2


Uden cover er den vildt tynd, og meget let, og den er faktisk rigtigt dejlig at sidde med, og læse på, og holde i. Materialet er behageligt. Det er plastic, men jeg synes ikke den virker plastic-agtig…


I det hele taget er det en glæde både at bruge den, købe bøger til den, eje den, blære sig med den og lade sig imponere af hvor godt & grundigt gennemtænkt den egentlig er. Nogle har virkelig lagt sig i selen, for at lave et produkt, der i den grad ikke gør opmærksomt på sigselv når man bruger den, og som er super intuitiv og bare i det hele taget lækker at bruge. Naaaaaaaajs x 3

Alt i alt en fed gadget, om man virkelig har god nytte af, når man er en bogorm.

Og nej, den har ikke touchscreen, så ingen fedtede fingre på skærmen.

Og nej, den er ikke i farver.

Og nej, den er ikke en tablet PC.

Den er en boglæser, som også kan spille musik, man kan tage noter, og man kan klippe tekststumper ud til andet brug,.

Så man får det man får, nemlig en gadget som videreformidler oplevelser, uden at ville gøre opmærksomt på sig selv.


Ingen kommentarer: