onsdag den 24. juni 2009

Jeg vil ha' en lygtepæl....








Et lille forord:


Nogle vil sikkert huske, at jeg sidste år lavede et indlæg om mine oplevelser i små bysamfund, da jeg tøffede rundt som skraldemand for Meldgaard.



Her skrev jeg om min begejstring ved gårdhave/indkørselsmiljøer uden græsplæner og med pæne og hyggelige sager istedet.


Da jeg i sin tid skrev indlægget med billeder af haver, boede vi i en boligforening knapt to kilometer fra Ribes Centrum. Dér havde vi en lille bitte terrasse, cirka 20 kvadratmeter, med fliser, et bord med fire stole, et fuglebad og en hængepil. Alt i alt meget hyggeligt og meget overskueligt, og det vildeste håndværkeri der forgik dér, var da jeg "nabo-lure-sikrede plankeværket".. ti-hi.... det kan du - hvis du orker, læse mere om via nedenstående links

http://boandresen.blogspot.com/2007/07/om-planker-og-millimetre.html


Hvis du har tygget dig igennem de gamle historier ( der var i øvrigt ingen tvang) så kommer pointen her:

1. februar i år, var vi så svine heldige at overtage en lejlighed i Centrum af Ribe, men det var nu osse kun fordi vi kendte "nogen", som kendte "nogen", og een af disse "nogen", er min kone, Lise' s, moster.... det var hende der boede der.

Lejligheden liger perfekt. Der er gå-afstand (max 5 minutter, og oftest kun 3) til 4 pizzariaer,
2 iskiosker, 2 kiosk/købmænner, 5-6 værtshuse, 3 hoteller, en superduperoverherrefed burgerbar og 1 enkelt domkirke.

Domkirken er faktisk vores genbo, og vi bor for enden af gågaden.... feeeedt.

Lejligheden er på 2 etager + kælder, 136 kvadratmeter, pil-skæv og med store, lyse rum, små mørke rum, helt almindelie rum, et enkelt hemmeligt rum, en monster hems, nyere køkken og bad, og tonsvis af charme..... nåh ja og så dette indlægs kerne, nemlig flere hundrede kvadratmeter privat baggård med 2 garager og en altan smidt oveni for hyggens skyld.

Det er hér Lise-konen og jeg er gået middelsvært amok i planter og krukker og sten og møbler, med venlig hjælp fra ekspertforældre og svigerforældre. Lise har plantet, og kruket, og vandet, og nippet og jordet og gødet sammen med vores mødre, og jeg har lavet el-arbejde (helt lovligt) sammen med min farmand og osse lidt på egen hånd, og svigerfar har givet mig en del af det værktøj jeg bruger.

Det første jeg i øvrigt sagde, da vi så baggården var "så vil jeg have en lygtepæl!!"

"Jaja, lillemand" sagde fruen (meget overbærende) "det får du da bare - hvis du kan finde een".

Det ku' jeg! Ha haaa! og det er endda en ægte kopi af de gadelygter som står i Indre Ribe.
Jeg vil ikke trætte den ærede læser med mere griffleri og indskudte sætninger og mangelfuld kommatering, men blot herunder præsentere en billedserie af de forskellige udsigter, detaljer og hjørner vi har fået lavet indtil nu...... og der kommer sikkert mere til som årene går.


































.......og der er ingen....ingen....ingen....slet ingen græsplæne som skal slå's.... genialt!
Boa